Polityka prywatności

  1. Administrator danych osobowych

    Administratorem danych osobowych użytkowników Sklepu Internetowego www.emanuelberg.com/pl jest „Kent” Sp. z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Gdyni, ul. Nowodworcowa 23, 81-581 Gdynia, NIP: 586-216-38-43, Regon: 220178176, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy Gdańsk-Północ w Gdańsku, VIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS: 0000249763, o kapitale zakładowym w wysokości 50.000 zł (zwana dalej również „Spółką”).

  2. Kontakt

    Bezpośredni kontakt dotyczący danych osobowych można uzyskać pod adresem e-mail: dpo-kent@emanuelberg.com.

  3. Dane osobowe i prywatność

    Spółka przetwarza dane osobowe w celach:

    1. świadczenia usługi prowadzenia Konta Klienta w Sklepie internetowym www.emanuelberg.com/pl, nieodpłatnej usługi Formularza Kontaktowego oraz udostępnienia usługi składania zamówień na produkty oferowane w Sklepie internetowym www.emanuelberg.com/pl. Podstawą prawną przetwarzania danych jest wykonanie umowy (art. 6 ust. 1 lit. b RODO).
    2. sprzedaży produktów oferowanych w Sklepie internetowym www.emanuelberg.com/pl. Podstawą prawną przetwarzania danych jest wykonanie umowy (art. 6 ust. 1 lit. b RODO),
    3. marketingowych - podstawą prawną przetwarzania danych jest prawnie uzasadniony interes Spółki - marketing własnych produktów i usług (art. 6 ust. 1 lit. f RODO),
    4. wysyłki informacji handlowych drogą elektroniczną - wyłącznie w przypadku wyrażenia Zgody przez Użytkownika. Podstawą prawną przetwarzania danych jest zgoda (art. 6 ust. 1 lit. b RODO).

    Podanie danych osobowych jest dobrowolne, lecz niezbędne w celu zawarcia umowy ze Sklepem internetowym www.emanuelberg.com/pl.

    Dane osobowe przetwarzane będą przez okres niezbędny dla wykonania umowy, a po tym okresie dla celów i przez czas oraz w zakresie wymaganym przez przepisy prawa lub dla zabezpieczenia ewentualnych roszczeń, lub do czasu cofnięcia udzielonej zgody.

    W procesie przetwarzania danych osobowych stosowane są środki organizacyjne i techniczne zgodne z właściwymi przepisami prawa, w tym szyfrowanie połączenia za pomocą certyfikatu SSL.

  4. Odbiorcy danych osobowych

    Odbiorcami danych osobowych są:

    1. podmioty dostarczające i wspierające systemy teleinformatyczne Spółki w celu obsługi Sklepu internetowego www.emanuelberg.com/pl oraz hostingodawca,
    2. osoby współpracujące ze Spółką na podstawie umów cywilnoprawnych, wspierające bieżącą działalność firmy,
    3. podmioty świadczące usługi dostawy produktów,
    4. serwis Przelewy24 należący do firmy PayPro SA Agent Rozliczeniowy - podmiot świadczący usługi płatności online,
    5. biuro księgowe,
    6. podmiot zapewniający system mailingowy.
  5. Uprawnienia użytkownika

    Każdej osobie, w zakresie wynikającym z przepisów prawa, przysługuje prawo do dostępu do swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo do przeniesienia danych, a także prawo cofnięcia udzielonej zgody w dowolnym momencie. Cofnięcie zgody nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

  6. Cookies (Ciasteczka)

    Serwis www.emanuelberg.com/pl korzysta z tzw. plików Cookies (Ciasteczek). Pliki te są zapisywane w pamięci urządzenia (komputera, telefonu, itd.) i umożliwiają użytkownikowi m.in. korzystanie ze wszystkich funkcji serwisu. Pliki Cookies nie powodują zmian w ustawieniach urządzeń. Ciasteczka wykorzystywane są w celu statystycznym, marketingowym oraz w celu udostępniania funkcji serwisu. Korzystając z odpowiedniej funkcji przeglądarki, w każdej chwili można usunąć pliki Cookies, a także zablokować wykorzystanie ich w przyszłości.

    Aby dowiedzieć się, jak zarządzać plikami Cookies, należy skorzystać z pliku pomocy danej przeglądarki. Z informacjami na ten temat można zapoznać się, wciskając klawisz F1 w przeglądarce.

    Jeśli pliki Cookies nie zostaną wyłączone, oznacza to, że użytkownik wyraża zgodę na ich wykorzystanie.

  7. Kontakt z administratorem

    W przypadku wątpliwości związanych z przetwarzaniem danych osobowych, każda osoba może zwrócić się do Spółki z prośbą o udzielenie informacji - pod adresem e-mail: dpo-kent@emanuelberg.com. Niezależnie od powyższego, każdemu przysługuje prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego - Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.